SCRUBBEN

Regelmatig scrubben/peelen is van essentieel belang. Waarom eigenlijk? Ik vertel het jullie graag hieronder in deze blog.

Nut van scrubben en peelen

Door twee keer per week (op advies drie keer per week) te scrubben, kan de huid goed blijven ademen en zuurstof tot zich nemen waardoor de huid zijn frissere uitstraling behoudt. Een ander bijkomend voordeel is dat de huid mooier en egaler bruin wordt.

Kies een scrub

Scrubben/peelen is voor iedereen goed als je maar het juiste product gebruikt. Iemand met een couperose huid of een gevoelige huid, kan beter een milde peeling gebruiken. Heb jij juist een vette, dikke of grauwe huid, dan kan een scrub beter uitpakken. De scrub voor je lichaam en voor je gezicht zijn verschillend, dit heeft met de grofheid van de korrel te maken.

Werkwijze scrub

Wees lief voor je huid! Zowel voor je gezicht als voor je lichaam. Dat wil zeggen dat kleine ronddraaiende bewegingen voldoende zijn, je hoeft niet hard te boenen. Daarmee beschadig je je huid eerder én dat is niet de bedoeling. Vermijd tevens de oog huid. De huid is hier té dun om te scrubben en/of te peelen.

scrubben