FEITEN EN FABELS OVER HAAR IN DE ZOMER

Over ons haar bestaan nogal wat feiten en fabels. Zo zou het groen kunnen worden in de zomer en moet je het ’s zomers vaker wassen dan in de winter. Maar klopt dat wel? En hoe houd je je (gekleurde) lokken ook in de zomer eigenlijk in topconditie? Met deze tips en trucs zorgen we eens en altijd voor duidelijkheid!

In de zomer kan je blonde haar groen worden? FEIT!

Groen haar kan ontstaan na een duik in het zwembad. Je denkt misschien dat het door chloor in het water komt, maar niets is minder waar: het komt door koper! Koper komt in zwembadwater terecht als het water door koperen leidingen loopt of als er algenbestrijders worden gebruikt waar koper in verwerkt zit.

TIP: Een groene gloed voorkomen? Maak je haar eerst nat met kraanwater voordat je een duik neemt en breng daarna conditioner aan op je lokken. Of zet lekker de badmuts op.

In de zomer kun je dezeflde haarverzorgingsproducten gebruiken als in de winter? FABEL!

In de zomer hebben je lokken andere verzorging nodig dan in de winter. ’s Zomers hebben je lokken veel meer te lijden van de zon door uv-straling, chloor van al het plonsen in het zwembad en zout van je dagje aan het strand.

TIP: Gebruik ’s zomers een extra voedende shampoo of conditioner – liefst met een kleurbeschermingscomplex. Een beetje extra vertroetelen doe je met een voedend masker. Aanbrengen op handdoek droog haar, even in laten trekken, grondig uitspoelen en je lokken zijn weer als herboren.

De hele zomer lang een staart in je haar is geen probleem? FABEL!

Je lange lokken in een staart is op zich geen probleem, maar het gaat er wel om dat je het elastiekje niet te strak om je haar doet. Als je het haar stevig naar achteren trekt komt er namelijk spanning op je hoofdhuid en haarzakjes. Daardoor kunnen haren afbreken, haarzakjes beschadigen en je kunt er zelfs kale plekken door krijgen. Dat willen we natuurlijk niet!

TIP: Gebruik als vuistregel dat je wijsvinger nog onder het elastiekje moet passen. Zo zit-ie nooit te strak. Of gebruik de premium hairring of een scrunchie: een oude favoriet uit de jaren 90 die nu weer helemaal hot is! Lekker opvallend en ook nog eens beter voor je haar dankzij de zachte stof.

In de zomer moet je je haar vaker wassen? FEIT!

’s Zomers lig je geregeld aan het strand of neem je een duik in het zwembad. Heerlijk natuurlijk, maar na zo’n dag zit je haar vol met zout of chloor. Perfect voor die beach look,maar niet écht goed voor je lokken.

TIP: Was je haar in de zomer vaker (misschien zelfs dagelijks) met een extra verzorgende en herstellende shampoo en conditioner.

feiten en fabels